دیوان عدالت اداری چیست؟

 

 

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید اگر از دستگاه ها و نهاد های عمومی شکایتی داشته باشید باید به کجا مراجعه کنید؟ احتمالا می گویید به دادگاه یا دادسرا، اما اشتباه است. چنانچه اعتراضی نسبت به عملکرد سازمان های دولتی و عمومی دارید و یا می خواهید حق ضایع شده خود را بگیرید، باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید. دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به این گونه شکایات است. اگر نیاز به وکیل دیوان عدالت در شیراز دارید، می توانید از وبسایت وکیل شیراز بهترین وکلا را مشاهده و انتخاب نمایید. در این مقاله توضیح خواهیم داد که دیوان عدالت اداری چیست.

 

دیوان عدالت اداری چیست؟

 

تعریف دیوان عدالت اداری

طبق اصل 173 قانون اساسی «به ‌منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأمورین یا واحدها یا آئین‌ نامه ‌های دولتی و احقاق حقوق آنها، دیوانی به نام دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضائیه تأسیس می‌گردد. حدود اختیارات و نحوه‌ عمل این دیوان را قانون تعیین می‌ کند.»

همان طور که از نامش پیداست، دیوان عدالت اداری، مرجعی برای رسیدگی به اعتراضات و شکایت های مردم مامورین، واحد ها و آیین نامه های دولتی است. به عبارت دیگر پاسخ به سوال دیوان عدالت اداری چیست؟ این گونه است که اگر حقی از مردم توسط نهادها و سازمان های دولتی، عمومی و اجرایی، ضایع شود، آنها می توانند شکایت خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند.

دیوان عدالت اداری زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کند و دارای شعبه هایی شامل بدوی، تجدید نظر، هیات عمومی و هیات تخصصی است.

 

وظایف دیوان عدالت اداری

اما برای اینکه متوجه شوید که دیوان عدالت اداری چه وظایفی بر عهده دارد و برای رسیدگی به چه نوع شکایات و دعاوی صالح است، ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

مهم ترین وظیفه دیوان عدالت اداری رسیدگی به شکایات و اعتراضات افراد حقیقی و حقوقی در موارد زیر می باشد:

  • رسیدگی به اعتراضات از تصمیمات و اقدامات دولت
  • رسیدگی به اعتراضات از آرای مراجع شبه قضایی
  • رسیدگی به شکایات استخدامی نسبت به دولت
  • رسیدگی به اعتراضات از مقررات دولتی و عمومی
  • رسیدگی به اعتراضات از تصمیمات هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری
  • رسیدگی به اعتراضات از قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری
  • رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور

 

 

 

فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما